Maciej ZarembaJournalist och författare

    Maciej Zaremba, journalist och författare. Född 1951 i Poznań, Polen. Politisk flykting i Sverige 1969 till följd av den polska regeringens antisemitiska kampanj. Försörjde sig i början som kranförare och armerare. Studerade idéhistoria vid Stockholms Universitet. Sedan 1989 skribent på Dagens Nyheters kulturredaktion. Maciej Zaremba, journalist och författare. Född 1951 i Poznań, Polen. Politisk flykting i Sverige 1969 till följd av den polska regeringens antisemitiska kampanj. Försörjde sig i början som kranförare och armerare. Studerade idéhistoria vid Stockholms Universitet. Sedan 1989 skribent på Dagens Nyheters kulturredaktion.

    Till Litteraturfestivalen på Mårbacka kommer Maciej Zaremba för ett samtal kring boken Skogen vi ärvde, av många anses som årets viktigaste bok när den utkom första gången. Boken består av en serie artiklar ursprungligen publicerades i Dagens Nyheter, hösten 2023 kommer den i nytryck, inte mindre aktuell!

    Maciej Zaremba har hyllats stort för sina avslöjande reportage och böcker om det svenska samhället. För att nämna några få så har han bland annat vunnit Stora Journalistpriset, Torgny Segerstedts frihetspenna och Ryszard Kapuścińskis Award for Literary Reportage 2019.