In Nyhet

På grund av rådande omständigheter tvingas vi skjuta fram Litteraturfestivalen på Mårbacka till 2021. Exakt datum meddelas senare i höst.

Endast en programpunkt som vi valt att kalla för Giganternas möte kommer att genomföras inför begränsad publik, 50 personer.

På kort tid har två omtalade biografier om Selma Lagerlöf utkommit men aldrig tidigare har de två författarna mötts!

Inom ramen för Litteraturfestivalen på Mårbacka bjuder vi in till ett samtal mellan Anna-Karin Palm och Anna Nordlund, om människan, författaren och Sveriges modernaste kvinna – Selma Lagerlöf!

Anna-Karin Palm skriver med författarens blick på Selma Lagerlöf och frammanar en levande och mångsidig bild av vår stora författare som än idag förmår sätta världen i rörelse! Författaren Anna-Karin Palm visar att bakom den etablerade bilden av Nobelpristagaren fanns en sökande, tänkande, älskande människa med stort frihetsbegär och djärva visioner.

Anna Nordlunds biografi om Selma Lagerlöf med titeln Sveriges modernaste kvinna bygger på åratal av egen forskning och placerar Selma Lagerlöf i frontlinjen för sin samtid också i ett internationellt sammanhang. Forskaren Anna Nordlunds biografi om Selma Lagerlöf med titeln Sveriges modernaste kvinna valdes 2018 till Vackraste Värmlandsboken. Ett formgivarpris som delas ut årligen och delades denna gång med bildredaktören Bengt Wanselius. ”Ett praktverk om en ikon, en bok man vill ha liggande på vardagsrumsbordet länge, och återgå till om och om igen.”

Ett evenemang inom ramen för Litteraturfestivalen på Mårbacka.

Samtalet kommer att spelas in.

Lättare förtäring samt entré till Mårbacka ingår i priset.

Begränsat antal biljetter finns att köpa på tickster

 

 

Recommended Posts

Leave a Comment